برای بیان مسئله در پروپوزال پایان نامه و طرح های پژوهشی باید نکاتی مانند توضیح بنیادی مساله پژوهش ، بیان اهمین مساله ، راه حل های شناخته شده آن مساله و دلایل اهمیت پژوهش برای رفع آن مساله را در نظر گرفت . برای آشنایی با این موضوع مقاله زیر را مطالعه نمایید.
از بخشهای مهم و زیر بنایی برای نگارش پیش نویس طرح تحقیقاتی ، بیان مسئله است که ضمن آشنا نمودن خواننده با موضوع تحقیق در روشن نمودن مراحل بعدی پژوهش مثل اهداف و روش ، تاثیر بسیار دارد . در این بخش محقق اطلاعات زمینه ای و ابعاد مختلف موضوع ، دلایل انتخاب و فواید ناشی از تحقیق را به روشنی توضیح می دهد تا ایده تحقیق موجه جلوه کند و ضرورت انجام آن احساس شود و اهمیت آن آشکار گردد . بیان مسئله همچنین در ارائه طرح به مسئولین و سازمانهای تامین کننده بودجه و توجیه آنان کاربرد دارد .
در نگارش این مبحث باید ابتدا به ارائه موضوعات کلی پرداخت ، سپس طی یک روند منطقی موضوع مورد نظر را به طور اختصاصی شرح داد . به عنوان مثال اگر موضوع مورد بررسی تاثیر نوعی وسیله پیشگیری از بارداری است ، بهتر است اول اشاره ای مختصر به مشکلات ازدیاد جمعیت نمود . سپس راههای کنترل جمعیت و راههای پیشگیری از بارداری و در نهایت به طور اختصاصی به روش مورد نظر پرداخت . توجه به نکات زیر در تدوین بیان مساله ضروری است :
تعریف مساله ( توضیح بنیادی موضوع ، تبیین ابعاد و وسعت آن )
اهمیت مساله ( با تاکید بر منابع علمی و اطلاعات جدید )
راه حلهای موجود ( با تاکید بر منابع علمی و اطلاعات جدید )
لزوم اجرای پژوهش ( مثل عوارض ناشی از تداوم مشکل )
اشاره به آنچه می خواهد انجام شود همراه با اشاره ای کلی به اهداف و جمعیت مورد مطالعه .
نمونه پروپوزال های آماده ، شیوه پروپوزال نویسی ، شیوه نگارش پایان نامه ، آشنایی با بخش های مختلف پایان نامه ، دفاع پایان نامه و شیوه نوشتن آنها وارد بخش های مختلف پی اچ دی پارس شوید.
برای دریافت آخرین اخبار دکتری ، منابع و سوالات دکتری تخصصی سراسری و آزاد ، نمونه سوالات آزمون تولیمو ، MSRT ، تافل و آیلتس و شیوه نگارش مقالات علمی پژوهشی و علمی ترویجی در خبرنامه پی اچ دی پارس عضوشوید. کافیست ایمیل خود را وارد نمایید و سپس به ایمیل خود رفته روی لینک تایید کلیک نمایید.
مطالب مرتبط در باره پروپوزال و پایان نامه نویسی :
- اهداف و فرضیات پروپوزال و پایان نامه چگونه نوشته می شوند
- شیوه بیان مسئله در پروپوزال پایان نامه
- ۹ نکته کلیدی نوشتن پروپوزال ارشد و دکتری
- بخش های پایان نامه و پروپوزال
- راهنمای پروپوزال نویسی کامل
- ۵ مرحله انتخاب موضوع پایان نامه
- ۱۲ نکته شیوه دفاع از پایان نامه
- روش جمع آوری اطلاعات پایان نامه
- ادبیات و پیشینه تحقیق در پروپوزال پایان نامه
- نمونه گیری و شیوه های آن برای پروپوزال و پایان نامه
- روش تحقیق در پروپوزال و پایان نامه
تشکر از رهنمود تان
خیلی سپاس از مطالبات خوبتون.
تعریف دیابتpdf
روش های جدید مقاله نویسی و اخبار مرتبط با ان
سلام !
تشکر از زحماتتون
با سلام و خسته نباشید
از زحماتتون ممنون و متشکریم
یه سوال داشتم خدمتتون
میشه بگین در یک پایان نامه چه تفاوتی بین مقدمه و بیان مساله وجود دار؟من تو خیلی پایان نامه ها مرز مشخصی بین این دو ندیدم و برام قابل فهم نیست، تو خیلی کتاب های روش تحقیقم اشاره ای به این موضوع نشده و یا توضیحاتش خیلی مبهم و قانع کننده نیست. ممنون میشم اگه راهنمایی کنین
با تشکر
مقدمه فقط دروازه و مدخل ورود به موضوع است ولی بیان مسئله ، شرح و توجیه مسئله با مدارک ، آمار و اسناد مختلف است.
سلام. مقدمه باید کلی باشه و به بحث اصلی ورور پیدا نکنیم، مقدمه ورود به بحث باید باشه… اما بیان مسئله باید به جنبه های مسئله آمیز، یکم تعاریف و … رابیان کنیم