براساس آیین نامه جدید پذیرش استعداد درخشان دکتری دانشگاه میتواند فقط یک بار تا اول شهریور ماه هر سال نسبت به پذیرش حائزین شرایط، اقدام نماید.
به گزارش خبرگزاری دانشجو؛ جمعی از دانشجویان نخبه مقطع کارشناسی ارشد نسبت به آیین نامه جدید پذیرش دکتری بدون آزمون استعدادهای درخشان اعتراض کردند.
براساس آییننامه جدید دانشگاه اختیار دارد حداکثر معادل ۲۰ درصد از ظرفیت پذیرش با آزمون شیوه آموزشی- پژوهشی دوره روزانه دکتری خود در هر کد رشته محل تحصیل را از بین دانشآموختگان دوره کارشناسیارشد داخل کشور و مورد تأیید وزارت به صورت مازاد بر ظرفیت، با رعایت شرایط زیر، پذیرش کند:
- داشتن میانگین کل ۱۶ و بالاتر در دوره کارشناسی و میانگین کل ۱۷ و بالاتر بدون احتساب نمره پایاننامه در دوره کارشناسی ارشد
- بیش از دو سال از تاریخ دانشآموختگی متقاضی نگذشته باشد
- کسب حداقل ۷۰ امتیاز از فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و مصاحبه مطابق جدول ارزشیابی پیوست (کسب حداقل ۱۰ امتیاز از ردیف شماره ۱ بخش امتیازات پژوهشی و کسب حداقل ۴ امتیاز از ردیف شماره ۱۱ مربوط به مدرک زبان، بخش امتیازات آموزشی الزامی است.)
آیین نامه جدید پذیرش استعداد درخشان دکتری شامل دو تبصره به شرح زیر است:
تبصره ۱: دانشگاه پیام نور، آزاد اسلامی، غیردولتی- غیرانتفاعی و پردیسهای بینالملل (خودگردان) مجاز به استفاده از این آییننامه برای پذیرش استعداد درخشان دکتری نیستند.
تبصره ۲: پذیرش دانشآموختگان حائز شرایط این آییننامه بدون پرداخت شهریه تحصیلی است.
همچنین براساس آیین نامه جدید استعداد درخشان دکتری ، دانشگاه میتواند فقط یک بار تا اول شهریور ماه هر سال نسبت به پذیرش حائزین شرایط، اقدام نماید. اسامی پذیرفتهشدگان باید توسط معاون آموزشی دانشگاه برای تأیید صلاحیت عمومی به سازمان سنجش ارسال شود و قطعی شدن ثبت نام منوط به تأیید سازمان مذکور است.
امکانپذیر بودن پذیرش افراد مشمول این آییننامه، در همان رشته تحصیلی یا رشتههای تحصیلی مرتبط با رشته تحصیلی دوره کارشناسیارشد متقاضی، به تشخیص گروه آموزشی و تأیید شورای آموزشی دانشگاه از دیگر موارد این آییننامه است.
لازم به ذکر است تغییر رشته یا محل تحصیل افراد پذیرفته شده بر اساس آیین نامه جدید استعداد درخشان دکتری ، مجاز نیست و همچنین مسئولیت حسن اجرای این آییننامه و هرگونه پاسخگویی قانونی مترتب بر آن بر عهده دانشگاه پذیرنده است، نظارت بر اجرا بر عهده سازمان سنجش و شرح و تفسیر مفاد آن بر عهده معاونت آموزشی وزارت خواهد بود
بر اساس این گزارش؛ عده ای از دانشجویان در اعتراض به این آیین نامه، خواستار لغو حدنصاب ۷۰ برای پذیرش در مقطع دکتری هستند.
یکی از دانشجویان معترض در گفتگو با خبرگزاری دانشجو؛ گفت: حد نصاب ۷۰ باعث شده، ظرفیت های استعداد درخشان دکتری در بسیاری از دانشگاه ها خالی بماند و حتی یک دانشجوی رتبه برتر هم نتواند از این تسهیلات استفاده کند.
وی افزود: سال های پیش این امتیاز برای دانشجویان برتر در هر رشته و دانشگاه حساب می شد که می توانند بدون کنکور وارد مقطع بعدی شوند.
اعتراضات این دانشجویان و تماس با خبرگزاری دانشجو، برای پیگیری این موضوع همچنان ادامه دارد.
اخبار بیشتر استعداد درخشان دکتری در سایت پی اچ دی پارس.
پاسخ دهید